Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، بسیاری از مردم در مسواک زدن فقط به پاک کردن خرده های غذایی فکر می کنند، غافل از اینکه خرده های باقیمانده غذا با حرکات لب و زبان و گونه و جریان بزاق تا حد زیادی شسته می شوند. بهداشت دهانی ما یکی از مهم ترین عوامل در بهداشت کلی و سلامت کلی بدنمان محسوب می شود. با افزایش و بهبود بهداشت دهانی می توانید سلامت کلی خود را تضمین کنید که یکی از راه های آن مسواک زدن منظم می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مسواک منظم می تواند باعث فواید زیر شود:

 جلوگیری از پلاک ها  جلوگیری از پوسیدگی های دندانی  جلوگیری از حفره های دندانی  کاهش خطر ابتلا به بیماری های لثه ای  کاهش خطر ابتلا به سرطان های دهان 

عادت های مسواک زدن برای همه افراد متفاوت است اما متخصصان پیشنهاد می کنند که روزی دو بار مسواک و هر بار حدود 2 دقیقه بزنید. در کنار این که چند بار در روز مسواک می زنید، طرز مسواک زدن شما نیز بسیار مهم است. همچنین نوع مسواکی که استفاده می کنید و عوامل دیگر نیز می توانند در این مورد تاثیرگذار باشند. در این قسمت از سلامت دهان و دندان نمناک عادت های مختلف در مورد مسواک زدن را به شما پیشنهاد می کنیم که در آن باید از تکنیک های مناسب استفاده کنید.

 برای مراقبت از دندان ها هر دفعه چند دقیقه مسواک بزنیم ؟

سازمان سلامت جهانی به شما پیشنهاد می کند که دو بار در روز و هر بار 2 دقیقه مسواک بزنید. اگر کم تر از 2 دقیقه مسواک بزنید، نمی توانید پلاک های دندانی را بردارید.

اگر فکر می کنید که این دو دقیقه بسیار طولانی تر از مسواک زدن همیشگی شما می باشد، پس تنها نیستید. بسیاری از افراد فقط 45 ثانیه صرف مسواک زدن می کنند اما مطالعات نشان می دهد که تایم مسواک زدن چقدر می تواند روی از بین بردن پلاک های دندانی موثر باشد. مسواک زدن 2 دقیقه ای می تواند تفاوت بسیار زیادی با 45 ثانیه داشته باشد و 26 درصد پلاک بیشتری را از روی دندان های شما بردارد. 

 چگونه دندان هایم را مسواک بزنم ؟

زمانی که از تایم مناسب مسواک زدن خود مطمئن شدید، باید یاد بگیرید که از تکنیک مناسب مسواک زدن استفاده کنید. مسواک را با زاویه 45 درجه روی دندان و لثه های خود قرار دهید.

از پهنای دندان های خود شروع به مسواک زدن کنید و ضربه های بسیار کوتاه به آن وارد کنید.

مسواک را عقب و جلو در طول سطح دندان بکشید. برای فشار ملایم به دندان باید حرکات شما باید به صورت عقب و جلو باشد تا بتوانید کل سطح دندان خود را مسواک بزنید.

برای مسواک زدن صحیح داخل سطح دندانی ، مسواک را به صورت عمودی نگه دارید و آن را در طول داخل دندان بالا و پایین کنید.

بعد از استفاده از مسواک آن را به خوبی شستشو دهید. مسواک خود را به صورت سربالا در جا مسواکی قرار دهید. اگر با اشخاص دیگری زندگی می کنید و مسواک های همه شما در یک جا نگهداری می شوند، حتما مطمئن شوید که مسواک شما با مسواک هیچ کس دیگر تماس نداشته باشد.

اجازه دهید که مسواکتان در معرض هوای آزاد خشک شود و همچنین می توانید آن ها را در جا مسواکی در بسته نگه دارید.

روزی یک بار هم قبل از مسواک زدن نخ دندان بکشید.

نخ دندان به از بین بردن اجزای غذا و پلاک بین دندان ها کمک می کند که با مسواک نمی توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.

 بهترین زمان برای مسواک زدن چه موقع می باشد ؟

بعضی از دندانپزشکان پیشنهاد می کنند که بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید . عموما اگر دوبار در روز مسواک می زنید ، احتمالاً باید یک بار صبح و یک بار قبل از خواب این کار را انجام دهید.

اگر بعد از خوردن صبحانه مسواک می زنید ، حداقل باید یک ساعت بعد از صبحانه خوردن صبر کنید.

این تایم مسواک زدن بسیار مهم است ؛ مخصوصاً اگر مواد اسیدی مثل مرکبات مصرف کرده باشید.

مسواک زدن بسیار سریع بعد از مصرف غذاهای اسیدی یا نوشیدنی های اسیدی مینای دندان را از بین می برد که بر اثر مصرف اسید ضعیف شده است. اگر صبحانه آب پرتقال می خورید و زمان دارید که یک ساعت تا مسواک زدن صبر کنید صبر کنید ، بهتر است قبل از صبحانه این کار را انجام دهید اما اگر اصلا قادر به انجام این کار نیستید فقط بعد از صبحانه کمی آب در دهان خود بریزید و دهانتان را شستشو دهید و یک آدامس بدون قند بجوید تا یک ساعت سپری شود. 

آیا می توان دندان ها را زیاد مسواک زد ؟

مسواک زدن دندان ها سه بار در روز بعد از هر وعده غذایی احتمالاً به دندان های شما آسیب وارد نمی کند. اگرچه که مسواک زدن به صورت بسیار سفت یا خیلی زود بعد از مصرف غذاهای اسیدی احتمال آسیب دارد. هنگام مسواک زدن حتما باید مسواک لمس کامل اما ملایم با دندان ها داشته باشد. حتی اگر قرار است که دندان خود را به صورت عمقی تمیز کنید، بازهم باید با آن ملایم رفتار کنید زیرا سخت برخورد کردن با دندان باعث از بین بردن مینای دندان و حساسیت لثه خواهد شد. 

اگر مطمئن نیستید که سفت یا شل مسواک می زنید بهتر است به مسواک خود نگاهی بیاندازید. اگر موهای مسواک شما صاف شده اند، احتمالاً بیش از حد خشن رفتار می کنید و بهتر است که مسواک خود را نیز عوض کنید. 

 چه نوع مسواکی باید استفاده کرد ؟

در مطلب معرفی مسواک خوب برای دندان در بخش سلامت دهان و دندان نمناک گفتیم که بهترین حالت این است از مسواک های نرم برای تمیز کردن دندان استفاده کنید. استفاده از مسواک ها با ریشه های سفت و سخت عاملی برای آسیب دیدگی لثه و مینای دندان می باشد و فشار زیادی را به دندان ها وارد خواهد کرد. در سریع ترین زمان ممکن، مسواکی را که دارای خم شدگی و شکنندگی شده است را عوض کنید. حتی اگر ریشه های موجود در مسواک هم سالم هستند، بهتر است که هر سه ماه یا چهار ماه یک بار مسواک خود را جایگزین کنید.

تحقیقات نشان می دهد که بهترین حالت مسواک زدن، استفاده از مسواک های الکتریکی یا همان برقی با استفاده از سر مسواک چرخان می باشد. هنوز هم عادت های مسواک زدن روزانه بستگی به این دارد که از چه مسواک هایی استفاده می کنید. بهتر است هر چیزی را که احساس راحتی بیشتری با آن دارید را انتخاب کنید.

 نکته:

اگر مبتلا به آرتروز می باشید یا در نگه داشتن مسواک به دلیل بیماری ها و مشکلات مختلف مشکل دارید بهتر است از مسواک های برقی یا مسواک های حاوی باتری استفاده کنید که می تواند بهتر از مسواک های دستی به تمیز کردن دندان و از بین بردن پلاک دندانی بپردازد. 

در کنار مسواک زدن راهکارهای زیر را نیز در پیش بگیرید تا بتوانید سلامت دندان خود را تضمین کنید  روزانه نخ دندان بکشید.  بعد از هر بار مسواک و نخ دندان از شوینده های دهان استفاده کنید.  به اندازه کافی آب بنوشید.  یک رژیم غذایی سالم با محدود کردن نوشیدنی ها و غذا های قنددار را در پیش بگیرید.  بیش از حد میان وعده نخورید.  هر چهار ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.  حتما چکاپ های دندانپزشکی منظم برای جرم گیری و معاینه داشته باشید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مسواک بهداشت سلامت استفاده کنید مسواک خود دقیقه مسواک مسواک بزنید بین بردن مسواک ها بار در روز مسواک زدن بار مسواک نخ دندان دندان ها یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت شایع‌ترین بیماری بشر را، پوسیدگی دندان عنوان کرد.

به گزارش فارس، زهرا سید معلمی، مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در نشست "مشارکت سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه" که در ارتباط با "پویش کشوری سلامت دهان و دندان" برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما در این پویش علاوه بر آگاه سازی مردم درباره سلامت دهان و دندان خود، حساس سازی مسئولین سایر سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی است، تا مشارکت و توجه آن‌ها را به این موضوع مهم جلب کرده و تفاهم و همکاری‌ها در این حوزه بیشتر شود.

وی با بیان اینکه همه افراد در هر دوره‌ای از زندگی با نوعی از بیماری دهان و دندان درگیر هستند، گفت: پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه و بی دندانی از جمله بیماری‌هایی است که در سنین ابتدایی و سپس در میانسالی و پیری شایع می‌شود. سیدمعلمی با اشاره به وضعیت ایران از نظر بیماری‌های دهان و دندان در سطح جهان گفت: کشور ما از نظر شیوع بیماری لثه و بی دندانی در سطح متوسط جهانی قرار دارد.

مدیرکل سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: شایع‌ترین بیماری بشر مربوط به پوسیدگی دندان است و ۴۵ درصد از جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند. سیدمعلمی خاطرنشان کرد: میزان پوسیدگی دندان در کودکان ۱۲ ساله ایرانی ۱/۸۴ است یعنی به طور متوسط هر کودک ۱۲ ساله ایرانی نزدیک به ۲ دندان پوسیده دارد. این وضعیت در جهان وضعیت نسبتا خوبی است، ولی در سنین میانسالی میزان پوسیدگی در افراد جامعه افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید شاخص پوسیدگی دندان را بهبود ببخشیم و این نیازمند اقدامات پیشگیری هوشمندانه است. وی ضمن مقایسه اقتصادی بین ارائه مراقبت‌های پیشگیرانه، و یا انجام درمان‌های پایه و یا ارائه درمان‌های پیچیده و پرهزینه، بیان داشت با انجام اقدامات پیشگیری و درمانی پایه می‌توان صرفه جویی اقتصادی زیادی در سلامت مردم و نظام سلامت انجام داد.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، توسعه عدالت در سلامت، پایداری ارائه خدمات دندان پزشکی در مناطق محروم، گسترش مراقبت‌های دهان و دندان برای دستیابی به هدف پوشش همگانی سلامت و بهبود سلامت دهان و دندان عموم جامعه را از اهداف دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

سیدمعلمی اعلام کرد برای کاهش پرداخت از جیب مردم در خدمات دندانپزشکی، علاوه بر رایگان کردن این خدمات در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر و تعدیل تعرفه‌های دولتی در شهرها، از تلاش‌ها و رایزنی‌ها برای گسترش پوشش بیمه‌ای در خدمات دندان پزشکی خبر داد و گفت: امیدواریم علاوه بر بخش دولتی، دندانپزشکان بخش خصوصی نیز طرف قرارداد بیمه‌های پایه شوند تا بتوانند با کاهش هزینه‌ها به مردم خدمات دندانپزشکی را ارایه کنند.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته
  • چه کنیم عفونت لثه نگیریم؟
  • دندان‌ها را چه موقع مسواک بزنیم؟
  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز