Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@08:24:41 GMT

سلامت روانی کودکان با خوردن میوه و سبزیجات

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۹۱۶۶۴

سلامت روانی کودکان با خوردن میوه و سبزیجات

ایسنا/اصفهان عوامل متعددی از جمله تغذیه بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد. به تازگی نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خوردن میوه و سبزیجات بیشتر با بهزیستی ذهنی بهتر کودکان ارتباط دارد.

نتایج این مطالعه که در مجله BMJ Nutrition، Prevention & Health منتشر شد نشان می دهد، کودکانی که میوه و سبزیجات بیشتری مصرف می کنند، از سلامت روانی بیشتری نسبت به کسانی که کمتر این نوع خوراکی ها را می خورند، برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) سلامت روانی کودکان را به معنای دستیابی به نقاط عطف رشد و عاطفی و یادگیری مهارت های اجتماعی سالم و چگونگی کنار آمدن با مشکلات تعریف کرده است. بنابراین تعریف، کودکان دارای سلامت روانی دارای کیفیت زندگی مثبت هستند و می توانند در خانه، مدرسه و اجتماعات خود به خوبی عمل کنند. 

به گفته پژوهشگران و محققان این حوزه، بهزیستی روانی در کودکان بیش از پیامدهای سلامتی آنها نقش دارد. بهزیستی ذهنی مثبت تحت تأثیر عوامل گوناگونی قرار دارد و به نوبه خود بر طیف وسیعی از فعالیت های کودک از تحصیل، سلامت جسم و دوستی ها گرفته تا تصمیم گیری تاثیرگذار است.

این مطالعه یک مطالعه مقطعی بود که ارتباط بین مصرف میوه و سبزیجات کودکان، انتخاب غذای و بهزیستی روانی آنها را مورد بررسی قرار داد.

محققان داده های بیش از ۵۰ مدرسه، از جمله مدارس ابتدایی، متوسطه و کالج های تحصیلات تکمیلی را جمع آوری کردند. کوچک ترین کودکانی که در این پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند ۸ ساله بودند. این داده ها از نتایج نظرسنجی سلامت و رفاه کودکان و جوانان نورفولک در سال ۲۰۱۷ به دست آمد. در کل ۱۰ هزار و ۸۵۳ کودک این نظرسنجی را تکمیل کردند.

بالاترین نمره به دست آمده در این پژوهش بیانگر سطح بالاتری از رفاه است. در این نظرسنجی همچنین در مورد میزان مصرف میوه ها و سبزیجات توسط کودکان و انواع صبحانه و ناهارهایی که آنها خوردند پرسش هایی پرسیده شد. دانشمندان همچنین اطلاعات مربوط به سایر متغیرها مانند وضعیت تغذیه، وضعیت غذای رایگان در مدرسه، سن، وضعیت زندگی، سلامت جسمی افراد و رضایت از وزن را نیز بررسی کردند. همچنین متغیرهای دیگری مانند اینکه آیا والدین کودکان سیگار می کشند و مصرف الکل در این افراد بررسی شد.

این پژوهش مشخص کرد کودکان که از یکی از وعده های غذایی روزانه صرف نظر می کنند نمره پاینی در این تجزیه و تحلیل کسب کردند و  همچنین در کودکان دبیرستانی که از نوشیدنی انرژی زا به جای صبحانه استفاده می کنند نمره پایین تری از کودکانی که صبحانه نمی خوردند داشتند.

در نهایت محققان دریافتند، نمرات بهزیستی روانی کودکان دبستانی و دبیرستانی که صبحانه و ناهار می خورند بیشتر از کودکانی است که این وعده ها را نمی خورند. همچنین نمرات بهزیستی روانی کسانی که صبحانه و یا ناهار نمی خوردند با کودکانی که به طور منظم شاهد مشاجره یا خشونت در خانه بودند به یک اندازه پایین بود.

این پژوهشگران تاکید کردند که تغذیه نامناسب به احتمال زیاد بر عملکرد تحصیلی در مدرسه و همچنین رشد و پیشرفت کودکان تأثیر می گذارد.

منبع: medicalnewstoday

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سلامت روان میوه و سبزیجات بهزیستی روانی سلامت روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۹۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید

به گزارش هلث، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، وعده غذایی حجیم برای صبحانه که سرشار از پروتئین و کربوهیدرات باشد با کاهش وزن مرتبط است.

در این تحقیق افراد به رژیم کم کالری و کم کربوهیدرات در طی روز پایبند بودند. افرادی که از این رژیم پیروی کردند، چهار برابر بیشتر از افرادی که رژیم استاندارد کم کربوهیدرات در طول روز داشتند، وزن کم کردند.

دکتر دانیلا یاکوبوویچ و همکارانش نشان دادند که موفقیت این رژیم غذایی در درازمدت به توانایی آن در ایجاد احساس سیری و کاهش میل به کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها مرتبط است. در این تحقیق ۹۴ زن چاق غیرفعال شرکت و به ۲ گروه تقسیم شدند تا مشخص شود که صبحانه مملو از پروتئین و کربوهیدرات موثرتر از رژیم سخت کم کربوهیدرات است یا خیر.

رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات حاوی ۱۰۸۵ کالری در روز بر اساس ۷۸ گرم چربی، ۵۱ گرم پروتئین و ۱۷ گرم کربوهیدرات بود. برای شرکت‌کنندگانی که از این رژیم استفاده می‌کردند، صبحانه کوچکترین وعده غذایی در طول روز بود که حاوی فقط ۲۹۰ کالری بود.

افرادی که رژیم گرفتند می‌توانستند برای صبحانه شیر، تخم مرغ، گوشت، میوه، غلات و نان مصرف کنند اما میزان کربوهیدرات فقط هفت گرم و پروتئین ۱۲ گرم بود. گروه رژیم غذایی با صبحانه حجیم، روزانه ۱۲۴۰ کالری متشکل از ۹۷ گرم کربوهیدرات، ۹۳ گرم پروتئین و ۴۶ گرم چربی مصرف کردند. صبحانه آنان ۶۱۰ کالری حاوی ۵۸ گرم کربوهیدرات، ۴۷ گرم پروتئین و ۲۲ گرم چربی بود. ناهار  ۳۹۵ کالری، حاوی ۳۴ گرم کربوهیدرات، ۲۸ گرم پروتئین و ۱۳ گرم چربی و شام  ۲۳۵ کالری گرم، پنج گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین و ۲۶ گرم چربی بود.

دوره تحقیق هشت ماه بود که چهار ماه اول بر کاهش وزن و چهار ماه آخر بر حفظ وزن متمرکز بود. گروه سختگیرانه کم کربوهیدرات ۲۸ پوند (۱۲.۷ کیلوگرم) و گروه صبحانه حجیم ۲۳ پوند (۱۰.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند.

با این حال، در هشت ماهگی، کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند،  وزن آنان ۱۸ پوند (۸.۲ کیلوگرم) اضافه شد، در حالی که کسانی که رژیم غذایی صبحانه حجیم داشتند، وزن خود را کاهش دادند و ۱۶.۵ پوند (۷.۵ کیلوگرم)   وزن کم کردند.

به‌طور متوسط، کسانی که صبحانه حجیم مصرف کردند ۲۱ درصد از وزن خود را از دست دادند، اما کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند، تنها ۴.۵ درصد وزن کم کردند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان پس از مصرف صبحانه حجیم احساس سیری بیشتری کردند و هوس کمتری به کربوهیدرات و شیرینی نشان دادند.

دکتر یاکوبوویچ گفت: بیشتر نتایج تحقیقات کاهش وزن مشخص کرده‌اند که رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار کم، روش خوبی برای کاهش وزن نیست زیرا میل به کربوهیدرات‌ها را تشدید  و متابولیسم را کند می‌کند. در نتیجه، پس از یک دوره کوتاه کاهش وزن، بازگشت سریع به چاقی وجود دارد.

وی معتقد است که رژیم غذایی با صبحانه حجیم کارایی دارد زیرا او بیش از ۱۵ سال است که با موفقیت از این برنامه غذایی برای بیماران خود استفاده کرده است. صبحانه حجیم اشتها را تحت کنترل نگه می‌دارد و میل به مواد قندی یا نشاسته‌ای مانند شیرینی، دسر، سیب زمینی، پاستا و نان را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی میوه و سبزیجات بیشتری است که سطح ویتامین‌ها و فیبر مصرفی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تنها پنج درصد از رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات پس از ۲ سال موفق هستند. بیشتر رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات به انگیزه‌های اعتیادآور خوردن توجه نمی‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در سانفرانسیسکو ارائه شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی / طبع زیتون گرم است یا سرد ؟
  • دندان‌ها را چه موقع مسواک بزنیم؟
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول